041 33 33 39 ŠPASNE E-NOVICE

Ustvarjalci

Jaša Jamnik

Jaša Jamnik, rojen 1964 v Ljubljani je gledališki in radijski režiser. Študij na AGRFT je zaključil leta 1989 in se leta 1997 udeležil International Summer School v Royal Court Theatre v Londonu. Jaša deluje kot samostojni ustvarjalec na področju kulture. Je avtor približno petintridesetih režij v profesionalnih gledališčih, med drugim: Müller: »Kvartet«, Pinter: »Hišnik«, za katero je leta 1991 nagrado za najboljšo predstavo na Mednarodnem gledališkem festivalu v Minsku, Saint-Exupery: »Mali princ«, Barnes: »Ni tako slabo kot zgleda«, za katero je prejel nagrado za režijo na Dnevih komedije leta 1999, Milčinski: »Butalci«, Mamet: »Glengarry Glen Ross«, Srbljanović: »Supermarket«, Kopit: »Pot do nitvane«, Walser: »King Kongove hčerke«, Pinter: »Praznovanje« itd. Prevzel je dvajset režij amaterskih skupinami; kot mentor se z ljubiteljskimi gledališčniki namreč ukvarja več kot dvajset let. Od leta 1986 sodeluje s številnimi oglaševalskimi agencijami kot copywriter in režiser radijskih oglasov. Je tudi soscenarist nagrajene zabavno-izobraževalne serije Glasbena šola/šala in avtor skečev v televizijskih razvedrilnih oddajah. Redno sodeluje na TVS kot režiser sinhronizacije risank; občasno deluje tudi kot igralec v različnih medijih.

Nagrade:

1991 Nagrada za najboljšo predstavo na Mednarodnem gledališkem festivalu v Minsku (za uprizoritev Harolda Pinterja »Hišnik«)

  • 1998 Nagrada za najboljšo predstavo po izboru otroške žirije časopisa Dnevnik na festivalu Zlata paličica (za uprizoritev Milana Jesiha »Deseti raček«)
  • 1999 Nagrada za režijo na Dnevih komedije v Celju (za uprizoritev Petra Barnesa »Ni tako slabo kot zgleda«)
  • 1999 Nagrada za režijo in dramatizacijo po izboru otroške žirije Dnevnik na festivalu Zlata paličica (za uprizoritev Milčinski/Jamnik »Butalci«)
  • 1999 Nagrada za najboljšo predstavo po izboru otroške žirije Dnevnik na festivalu Zlata paličica (za uprizoritev Milčinski/Jamnik »Butalci«)
  • 2005 Nagrada za najboljšo predstavo po izboru občinstva na festivalu SKUP (za uprizoritev Kena Ludwiga »Ti nori tenorji«)
  • Špas teatru se v novi sezoni pridružuje kot režiser nove uspešnice "Hrup za odrom". Jaša bo v predstavi tudi igral vlogo, ki mu je najbližja - torej vlogo režiserja Božidarja.
 

AKTUALNO

DARILNA VSTOPNICA


Najzabavnejše darilo!

E-NOVICE

Vključite se v naš Klub Špas in ne bo vam žal! Obveščeni boste za predstave v Mengšu in po Sloveniji...

prijavi se

POVEŽITE SE Z NAMI!

Špas na Facebooku in Twitterju!

© 2012-2016, Špas teater   |   Pravna obvestila
Pravna obvestila
© 2012-2016, Špas teater