Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

59 DNI BREZ RAČUNALNIKA – ADIJO PAMET!

#poletnepriprave #novasezona #zasmehinljubezen #showgredalje 

Kako simbolično! Zadnjo stvar, ki jo spakiram v avto je računalnik. Torba, v kateri je spal 59 dni ni prašna, ampak od soli in to me spravi v dobro voljo. Prav ne bom je še oprala! Morje je pač večni navdih. Dnevi ob obali so zame tisti, ki prebujajo ideje za novo sezono. Letošnja bo – fenomenalnaaaaa, zdaj že vem!!!  Zato sem prej zaključila z dopustom! Zato ker … pravijo … miren začetek, divji konec – no, nekako tako.

Letos sem imela najboljše počitnice po svojih normativih! Veliko sprememb, znana obala, stari prijatelji, veliko bučnega obiskovanja na moji, sicer mirni terasi, kulinarične kreativnosti z bonusom  poletja (res  rada kuham in gostim!), pa aktivna družbena omrežja in povsem neaktiven računalnik. Odprla sem tudi novo Instagram stran Fixigram_- s kosmatim razlogom! Moj višavski terier Fix ima INSTA(ntno) priljubljenost - kjerkoli se pojaviva, ima takoj goro všečkovalcev. In zdaj bo on moj osebni piarovec J. Sama namreč nisem človek družbenih omrežij, se jih raje ognem in zato nimam ne facebooka, ne Linkedina, ampak Fix je pač Fix – priljubljen in družaben, zelo socializiran – svet ga hoče J  


 

 

 

 

 

 

 

 














 

 

foto: Urša Alič s prijatelji, osebni arhiv


SUPER SE IMAMO, SUPER DELAMO!
V računalniku me zdaj čaka bomba, 2100 neprebranih e-mailov. Sem nemirna? Ne. Prej vznemirjena. Vidim, da so vse razpisane predstave, nova komedija Ranka Babića KRIZA SREDNJIH LET, naša lanska superuspešnica MENOPAVZA ter prihajajoča nova predstava LJUBEZENSKE PREVARE z energično in popularno igralsko zasedbo že poleti naletele na odličen odziv občinstva; on-line nakup vstopnic je res odlična pogruntavščina.

Poletje me je napolnilo z optimizmom - manj jih je, mailov, kot sem pričakovala in več, kot jih počitniško razvajeni možgani lahko sprocesirajo poleti. Zato se naglas opravičim pošiljateljem in sebi in se jih kar lotim. Potem pa … bom lahko zrla samo še v novo sezono, ki je pred nami. 


POZITIVNI ADRENALIN

Čeravno se mojega BFF med sezono nisem pritaknila 59 dni, pa je bil možganski procesor še kako dejaven. 100/h! Nekje med teraso, sprehodi, obalo, med vročino in občasnimi nevihtami, sem to poletje namenila razmišljanju o 1001 stvari pri vseh novih predstavah – da bodo perfektne!

Gledališče poleti ne miruje. Poleti se pilijo besedila, razmišlja o kostumih, sklada pesmice in vadi tekste. Poletje je dovolj ležerno, da umetniki dobijo svojo dozo kreativne svobode.

Vse, kar sem si zamislila, se zdaj uresničuje in zato sem polna adrenalina s pozitivnim predznakom. Potihoma si želim, da čimprej začnemo delati finalni del vseh napovedanih predstav, komedij in muzikalov. Zaprem računalnik in grem v Mengeš pogledat oder, backstage, preddverje … pogrešam jih že.

foto: arhiv Špas teater

 

PAKET ZA SMEH
Z veseljem bomo že v ponedeljek, na prvi šolski dan, Špasove zveste obiskovalce spet povabili k nakupu našega PAKETA ZA SMEH. V njem je toliko dobrih predstav, kar 14! Nič čudnega, da imamo težavo sestaviti urnike in spored. Vsi bi vse! Slovenija, pripravi se, prihaja armada špasnih komedij in muzikalov!




 

 

 


 

 

 

 

 

 

NAJPREJ PA NOVOSTI:  Kriza srednjih let, Ljubezenske prevare in Avdicija  -  PESTRO!!

Ne vem, česa se bolj veselim. Letos me čakajo kar 4 premiere. Štiri! Za tak zalogaj je poletna 'rehabilitacija' brez računalnika minimum.

Česa se zares veselim? Noro se veselim Ranka Babića in njegovega nadaljevanja Moške copate. Prvič bo stopil na oder ravno za svoj rojstni dan, 20. septembra. Namesto darila se bo spopadel s prvo KRIZO SREDNJIH LET J Prva predstava v novi sezoni, prvič, pa še na svoj rojstni dan!

Naš ljubljenec občinstva je v resnici zapadel v srečo in tegobe 40-ih. Samo on jih zna opaziti na način, da jokaš od smeha. Ko sva se srečala v mestu na kavi, da preletiva scenarij, sem skoraj padla s stola. Vse, kar je povedal je reees! In če si priznamo ali pa ne, kriza je zahrbtna stvar – udari brez izjeme! Z rafalom pokosi vse. Kar pridite in eksperimentirajte v Špas teatru, da ne boste trpeli na domačem terenu.

LJUBEZENSKE PREVARE so zagonetna skrivnost. Pripravlja se gledališče na kubik. Ta predstava je zame tudi sicer nekaj posebnega! Režira jo moj sin, Žiga Flajnik. Seveda sem na trnih, saj sem mama! Zdaj prvič celostno ustvarjava skupaj in nastopam v treh glavnih vlogah: kot glavni producent, kot mentor in kot mama. Hočem-nočem sem čustveno zelo vpletena, a obenem neizmerno ponosna. Sodelavci Žiga spoštujejo, ima odlične ideje in jasen fokus ter veliko delavnosti – vse prave atribute za uspešen zaključek projekta. Vidim, da bom predala Špas teater v prave roke!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Žiga Flajnik, režiser predstave Ljubezenske prevare, moj sin, z mano na premieri  | foto: arhiv Špas teater

V tej duhoviti predstavi Ljubezenske prevare ne bo toliko horonskega smeha, kot smo ga vajeni za Špas teater, bo pa zato več ljubezni! V predstavi se bomo vrteli v vrtincu človeških odnosov. In vrteli se bomo na super glasbo, na super komade in besedila!

Igralska zasedba je celostno fenomenalna: pojejo, plešejo, igrajo, vse znajo! Na vseh plakatih jih bomo pisali v abecednem vrstnem redu - ker so vsi za v Hollywood: Jan Bučar, Rok Ferengja, Gašper Rifelj in Lojze Svete na moški in Tina Gorenjak ter Maja Martina Merljak na ženski strani. Komaj čakam!

 

ZATEM PA TAKOJ NA AVDICIJO…

Morda pa se najbolj veselim prav novega projekta z Jurijem Zrnecem, s katerim sva nazadnje ustvarjala hit vseh gledaliških hitov v Sloveniji: 5moških.com. Pogrešala sem ga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Jure Zrnec v predstavi 5moških.com, | foto: arhiv Špas teater

Jure bo tokrat režiral novo, ultra smešno komedijo AVDICIJA. Saj poznate to klasiko, Avdicija?
Na pragu poletja sva z Jurijem izbrala odlično zasedbo - jagodni izbor študentov igre, ki se bodo morali dokazati na avdiciji v gledališču. To je zaplet. Jure že ve, kako bo avdicijo pripeljal do konca, ampak mi ni povedal – to je presenečenje. Premiera bo z eno besedo za vse - čista poslastica!

Nikakor ne smem mimo EROTIKE, čeprav ta predstava šele nastaja. Pa ne zaradi besede same, ampak zaradi igralsko-režiserske kombinacije: Bojan Emeršič in Jure Karas. Najboljši par! Ta kombinacija je recept za smeh! Ljubezni in erotike se bomo v njej dotaknili z okušanjem, s kulinariko in zagotavljam, da bomo po ogledu predstave lačni vsega, hrane in… 😂


GLEDALIŠČE IN GLASBA STA ZVEZDNIŠKI PAR

Opažam, da obiskovalci vse bolj všečkate glasbene predstave. Koncerti, ki jih organiziramo v Špas teatru so praktično vedno razprodani. Prav vprašala sem se, zakaj jih nimamo še več. Zato sem se odločila v Paket za smeh vključiti še več muzikalov in glasbene komedije in koncert. Izbrala sem najboljše, kar je ta hip v Sloveniji!

V paketu boste lahko gledali muzikal Tanje Ribič Tako ti je, mala!, broadwayski velehit Addamsovi in Trip to Las Vegas show z Urošem Perićem, Otom Pestnerjem in Omarjem Naberjem. V to 'zimsko trgatev' raznolikosti v žanru komedije in muzikalov pa smo vključili še komedijo REALISTI, veliko zmagovalko Dnevov komedije v 2018. Češnjica na torti, vam rečem!

Zdaj pa grem v Mengeš začutit energijo teatra.

In potem nazaj pomalicat 2100 mailov
J  

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK