Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

KAPITANOV DNEVNIK: RAZKRIVAMO NOVO GALAKSIJO, ZAODRJE ŠPAS TEATRA

#spasteater #gledalisce #kapitanovdnevnik #zazaveso #backstage
Urša Alič, kapitan | Mengeš, 1. maja 2018 ob 10:30

RAZKRIVAMO NOVO GALAKSIJO – ZAODRJE ŠPAS TEATRA

Tako kot medalja, ima tudi gledališka zavesa dve strani; na eni strani je občinstvo, diskretno med njima je oder - igralsko svetišče. Tu je še rdeča zavesa (vsaj naša je takšna) in ta ločuje dva svetova. Svet pred odrom in zaodrje, skriti gledališki svet, kjer se dogaja še mnogo več kot na glavnem odru. Tu zadaj je nova galaksija… Nemirni vrvež, poln življenja, vznemirjenja in čustev.

ZRAK TU ZADAJ JE TAKO GOST, DA BI GA LAHKO PRIJEL V DLAN

Tu v ozadju se dogajajo reči, ki jih, razen peščice prisotnih ustvarjalcev, občinstvo ne zazna, vidi ali občuti. Pa toliko energije je tu zadaj! Toliko čustev in vznemirjenja. Tu v bližini so še skriti hodniki, garderobe, prehodi, 'čudežne' pisarne, luči, dvigala, panoji in tu in tam kak pozabljeni rekvizit. To je vzporedno vesolje, pravo gledališče! S še širnejšim obzorjem in novimi dimenzijami.

DOBRODOŠLI NA ŠPASOVE ZVEZDNE STEZE

Zato se kot kapetan te naše vesoljske ladje, ki ji rečemo Špas teater odločam, da vsaj del tega sveta predstavim tudi občinstvu. Najboljšemu v Sloveniji! Za vse vas, ki z nami potujete že več kot 21 let, odstrinjam našo rdečo zaveso in vas vabim na vznemirljivo potovanje po skrivnostnih 'zvezdnih stezah'.
 

IN ZVEZD TER ZVEZDIC JE PRI NAS OGROMNO

Od nastopajočih, do tistih, ki stojijo za njimi na kapitanskem mostu: scenaristi, režiserji, tekstopisci, kostumografi, scenografi, koreografi, glasbeniki, lučkarji, tehnični mojstri, računalničarji in še bi lahko naštevala!

Moj prvi oficir na mostu je mojster zaodrskega dogajanja, FLAJO BACKSTAGE (Instagram: flajo_backstage), ki pozna vse slovenske odre, tudi tiste ne-tako-gledališke, se giblje med zanimivimi ljudmi in se pogovarja o stvareh, ki ste jih od nekdaj želeli izvedeti. In boste kmalu!     

SPOŠTOVANI PUBLIKUM, DOBRODOŠLI V NAŠE GLEDALIŠČE.

V naših zapisih (moderno se temu reče blog) vam bomo odkrito predstavili - nas. Zagotovo vas zanima, kako se dejansko naredi predstava, izberejo kostumi, pišejo scenariji,… spregovorili bomo o poklicih, dogajanju, anekdotah in drugih prigodah naše flote.

Kot je za nas, čistokrvne gledališčnike v naravi, se vam bomo dajali s polnim srcem.
Tokrat ne za aplavz, ampak samo za poklon vam in teatru.

Dobrodošli, uživajte v naših predstavah
in skupnih kukanjih za oder…  

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK