Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

ŠPASNI ROKENROL Z LJUBLJANSKO DAMO

#spasteater #komedije #teater #rokenrol #popularnost #siddharta

ŠPAS TEATER | Kapitanov dnevnik 15.09.18
Urša Alič, kapitan | Ljubljana-Domžale, 15. septembra 2018 ob 01:19

Showbizz! Razpust! Atomska energija! … medtem, ko se je nekaj tisoč nas kotalilo, valilo in poplesavalo naravnost v nedrje ljubljanske dame Hale Tivoli, vsi z željo po zabavi in kvalitetnem večeru 'zunaj', so moje misli šle po svoje. Hala Tivoli je skorajda živo bitje. Ima moč, da upravlja energijo! Kaj vse izzove iz 4500 ljudi! Seveda, če so na njenem odru prave zvezde, ki vedo kako razvajati množico. Tako kot…

se je to zgodilo že velikokrat. Ostala bom pri najbolj 'svežem' primeru, ki je pred nekaj urami podaril dolgo pričakovani rokenrol večer - Siddharto, ob nastopu katere se vedno sprošča horonska energija v obe smeri, od njih k občinstvu in od občinstva k njim.

Špas teater, 555žensk&moških.com (Foto: Miro Majcen)

555 – PETSTOPETINPETDESETKRAT SLIŠATI EN SAM SMEH
Nekje sredi te ekstaze sem podoživela en prav poseben in nadvse čustven večer. Bilo je dobrih 10 let nazaj, točno tu. Spet sem pred očmi videla #mojtim 555 (op: predstava 555žensk&moških.com), ki je skupaj in s pomočjo številnih gostov bìl maratonski dvoboj v glasnosti smeha iz vrst občinstva v – kdo bi si le mislil – tri tedne prej razprodani - gledališki predstavi! Kaj takega Slovenija še niti od blizu ni doživela! Skupaj sta bili predstavi 5žensk.com in 5moških.com na odru že petstopetinpetdesetič.

GLEDALIŠKA PREDSTAVA Z ROKENROL UČINKOM
V gledaliških predstavah Špas teatra 5moških.com in 5žensk.com so sicer izmenjaje nastopale slovenske zvezde v hollywoodskem pomenu besede. V Hali Tivoli so nastopali: Jurij Zrnec, Lado Bizovičar, Matjaž Tribušon, Rado Mulej, Matjaž Javšnik in Zoran Predin v moškem delu zasedbe in Katarina Čas, Zvezdana Mlakar, Tina G (Gorenjak), Mirjam Korbar, Janja Majzelj in Marijana Brecelj v ženskem delu zasedbe.

Med obema predstavama 5žensk.com in 5moških.com so nas zabavale tudi znane glasbenice: Neisha, Elda Viler, Helena Blagne ter izvajalci: Zoran Predin, Omar Naber in v velikem finalu še Jan Plestenjak! Ta večer so bile v Tivoliju res prave ŠPASOVE ZVEZDNE STEZE!

V vseh predstavah 5žensk.com in 5moških.com pa so nastopali še: Boris Cavazza, Sebastjan Cavazza, Nataša Barbara Gračner, Mojca Funkl, Iča Putrih in Tijana ZIjanić.

 Zvezdniška zasedba Špas teatra (5 žensk.com & 5moških.com), ki je navdušila Halo Tivoli leta 2008.

Za Halo Tivoli precej ekskluzivno, da gostí takšne zvezde in predstavo, ki imajo rokenrol učinek na občinstvo, čeprav gre za gledališčnike in gledališče.   
Kako jaz razumem rokenrol učinek? Siddharta so mojstri svojega zvoka. Rečem jim, da so kralji žanra Pot-v-X! Tako kot jaz in Špas teater, tudi oni ves čas eksperimentirajo z umetnostjo, prizorišči, dogodki, izvedbami, posebnimi gosti, fuzijami in interpretacijami… je treba. Publikum si želi -

KRUHA IN IGER!
Ljudje radi slečemo srca za umetnost oziroma za oboževane umetnike.
Kaj ni sodobna popularnost podobna gladiatorskim igram? V 'areni' so oboževani, zaželeni, … na udaru kritike, tik pred skokom v prazno ali v objem slave … in na tribunah smo ljudje, slavilci, podporniki, navdušenci in obenem največji kritiki. Pa kaj! – ni zime za eskime, ni brez ničel milijonov, ni slave brez razbijanja glave in ni uspeha brez greha; če se hočeš preizkusiti pred občinstvom, se je treba spomnit nekaj novega, zbrat pogum in preprosto - iti na oder.

Špas teater (in ker sem ravno ogreta od koncerta) in Siddharta, oboji smo na sceni že debelih 20 let. Ključno vprašanje in izziv pa za nas ves čas ostaja enak. »Kako, s čim še bolj navdušiti občinstvo?«
Ja, biti moraš drugačen, boljši od drugih, boljši od svoje zadnje verzije sebe.

 

 

 

 

 

 

Razprodani Špas teater gledališki maraton 12.4.2008

Razprodana Siddharta v ljubljanski Hali Tivoli 14.09.2018

SAMO DA … NI VSE TAKO PREPROSTO
Ko je ljubljanska dama pred desetimi leti razprla svoje roke Špasovim 'The special ones', smo prvič prebili najdebelejši gledališki led; nastopali smo v živo, pred zelo številnim in živahnim občinstvom. Predstava 5žensk.com je prva v Sloveniji prebila magično mejo 100.000 obiskovalcev in je imela preko 400 ponovitev, predstava 5moških.com pa še dandanes, po desetih letih, drži absolutni rekord, saj si jo je ogledala kar osmina vseh Slovenk in Slovencev. Z gledanostjo je prehitela celo Petelinji zajtrk, kar se v gledališkem svetu pač še ni zgodilo – premagati kinematografijo – tudi to nemogoče se da. Ni pa, da se to zgodi mimogrede.

SLOVENCI IMAMO SMISEL ZA HUMOR
Res ga imamo. Preko 2.200.000 obiskovalcev Špas teatra smo živ dokaz za to!
Spet me odnese... k petorici. Kako se je takrat Hala Tivoli tresla od smeha; od toliko smeha se pa res še nikoli poprej ni. Kasneje pa! Takrat, ko je s svojo stand-up predstavo Udar po moško pod zastavo Špas teatra nastopil še kako poseben dvojec: Denis Avdić, dobitnik dveh Viktorjev in priljubljeni radijski in TV voditelj ter Vid Valič, znani voditelj oddaj Slovenija ima talent, Vid&Pero show, slovenski stand-up prvak in še bi lahko naštevali - takrat smo v Hali Tivoli s Špas teatrom postavili še en mejnik.

Vid Valič in Denis Avdič, Špas teater v Hali Tivoli, 2012 (Foto: Marko Ocepek)

TREBA JE PODIRATI REKORDE, DA SLUČAJNO ADRENALIN NE PADE NA NORMALNO RAVEN
Že nekaj jih je padlo. V Hali Tivoli in v Špas teatru; od tega, da smo mi ostali edino komercialno gledališče v Sloveniji, ki še vedno aktivno nastopamo in celo zelo uspešno!
Z gledalci smo zapolnil tudi dva osrednja ljubljanska trga: Prešernovega in Kongresnega, slednjega kar dvakrat! Zbrali pa smo tudi dobrodelnih pol milijona evrov in vse so prejeli pomoči potrebni. Radi pač prepletamo uspešne igralske kalibre in znane obraze. Občinstvu je to všeč. Na ta način želimo, kar se da hitro, globoko in široko, pripeljati gledališče čim bližje vsakemu Slovenki in Slovencu.

Prešernov trg, Ljubljana 2010 (Foto: Špas teater)
Kongresni trg, Ljubljana, 2013 (Foto: Špas teater)
Kongresni trg, Ljubljana, 2016 (Foto: Špas teater)

V GLEDALIŠČU LJUDJE OPAZUJEMO SAMI SEBE

Gledališče je življenje, ki ga lahko v miru (končno!) opazuješ na odru. Podobno udobno kot v domačem fotelju! Z ogleda gledališke predstave se brez izjeme vračamo domov bogatejši za nov pogled na življenje in nase. In tako je že stoletja … kot da ima občinstvo nek isti gen.  
Od vseh izzivov pa je naša Špasova familija medtem postala že kar malo odvisna od adrenalina, ki teče po žilah ob novih izzivih.
K sreči, pogum raste linearno z osvojenimi trdnjavami.
Le katera bo naslednja?

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK