Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Ljubezenske prevare navdušile!

LJUBEZENSKE PREVARE ZAŽIVELE NA ODRU ŠPAS TEATRA

ČAROBNOST IN ROMANTIKA OSVOJILA GLEDALCE

Zvezdniška igralska zasedba novega komično-romantičnega muzikala Ljubezenske prevare je s plesom in petjem navdušila na premieri v Špas teatru, kjer je svoj režijski prvenec doživel Žiga Flajnik, sin direktorice mengeškega gledališča.

Po Špas teatru se te dni potika preračunljivi in duhoviti Obuti maček, v katerega se je izvrstno vživel igralec Jan Bučar, ki so mu mnogi po premieri čestitali, da je ustvarjen za to vlogo. Skupaj s kraljico Tino Gorenjak, kraljem Alojzom Svetetom, grofom Rokom Ferenjgo, kmetom Gašperjem Rifljem in princeso Majo Martino Merljak so ujeti v romantično dogodivščino, ki je gledalce skozi znane songe popeljala na vrtiljaku duhovitega in romantičnega dogajanja.

Izvirni in duhoviti dialogi, ki jih je spisal eden najboljših slovenskih piscev Andrej Rozman - Roza, koreografije Anje Robida, pevsko vodstvo Boštjana Korošca, kostumografija Mateje Benedetti in zanimiva glasbeno-igralska zasedba, vam tako ponujajo zaplete, intrige, preračunljivost, malo romantike, znanih napevov in nov, drugačen pogled na ljubezen, saj so znano zgodbo o Obutem mačku tako postavili v svet odraslih.

Predstava Ljubezenske prevare ima poseben in čustven pomen tudi za direktorico Špas teatra Urško Alič, saj se je pod režijo podpisal njen sin Žiga Flajnik, ki je za svoj režijski prvenec prejel številne čestitke. "Neizmerno sem ponosna, da je Žiga svojo nalogo oddelal profesionalno in odlično. Čeprav predstava v prvi vrsti ni komedija, ima, kot pritiče Rozi, zelo duhovito besedilo. Žiga je pravljično zgodbo približal svetu odraslih in realnosti, zato je tako zanimiva. Danes v dvorani sem ploskala kot najbolj ponosna mama na svetu," je takoj po premieri povedala Urška Alič. "Glede na to, da je 90% mojega znanja prišlo iz maminih informacij, bi rekel, da je moje celo življenje njen nasvet. Od mojih otroških let mi razlaga, kako stvari potekajo, zakaj je nekaj dobro in zakaj ni. Celo življenje sem čakal na priložnost, da ustvarim nekaj na odru in ravno zato je bil pritisk gromozanski, ampak sem zelo zadovoljen in vesel, kar smo z igralci postavili na odru," pa je priznal  Žiga Flajnik.  

Kot smo v Špasu že vajeni, se je premiere novega muzikala tudi tokrat udeležila cela četica znanih obrazov, med drugim Petra Kerčmar, Jasna Kuljaj, Urška Vučak Markež, Salome, Gorka Berden, Jernej Kuntner, Rajko Hrvatič, Nina Ivanič, Maja Geršak, Srđan Milovanovič, Špela Grošelj, Eva Černe in drugi, ki so po koncu predstave na sprejemu čestitali ustvarjalcem novega muzikala.

Ne zamudite najbolj romantične zgodbe te jeseni v ponovitvah v Špas teatru.

Foto: Jure Makovec in Mare Vavpotič

Več o predstavi

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK