Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Hit glasbena komedija Menopavza doživlja spremembo

Zvezdano Mlakar bo zamenjala Damjana Golavšek

Tudi Menopavza, glasbena komedija, ki je slavnostno premiero na slovenskih tleh doživela novembra lani, v skladu z značilnostmi tega obdobja, doživlja spremembe. Od originalne zasedbe, ki jo sestavljajo Helena Blagne, Salome, Urška Vučak Markež in Zvezdana Mlakar, se zaradi prezasedenosti začasno poslavlja Zvezdana. Njeno vlogo bo prevzela Damjana Golavšek, ki se na novi gledališki izziv že zavzeto pripravlja.

Ekipa Menopavze praznuje: 100. ponovitev predstave v dobrih štirih mesecih!
 
Zabavni muzikal, ki je v dobrih štirih mesecih nanizal kar 100 ponovitev, želi svoj pohod po slovenskih odrih nadaljevati tudi v prihodnje, zato bo v čevlje naivne in neopazne gospodinje iz Horjula občasno stopila Damjana. Zvezdana poleg televizijskih oddaj in drugih predstav namreč pripravlja še premiero samostojnega projekta, zaradi česar je njen urnik trenutno popolnoma zaseden.


Zvezdana Mlakar in Damjana Golavšek v vlogi gospodinje iz Horjula
 
Damjana, za katero to ne bo prva gledališka vloga, pa je kljub temu na začetku imela nekaj pomislekov. "Ko sem dobila povabilo Špas teatra, najprej nisem vedela, kaj bi. Naneslo je tako, da je bila ravno tisti večer predstava na sporedu v goriškem kulturnem domu in sem si jo lahko ogledala. Seveda je tudi mene potegnilo noter, v uigran humor vseh štirih igralk. Pomislila sem, ali ni to prevelik zalogaj, alternirati vlogo, ki tako dobro stoji skozi igro igralke Zvezdane. A po naravi sem pogumna in delovna, in če so ostali protagonisti zaupali mojemu talentu, lahko to storim tudi sama, pa sem zagrizla v vlogo."


Damjana bo z ekipo na odru prvič 20. marca
 
Do zanjo prve uprizoritve jo loči samo še nekaj dni, zaradi česar je vznemirjena in počaščena, predvsem pa si želi upravičiti zaupanje. "Upam, da mi uspe. S preostalimi igralkami smo se lepo in hitro ujele, vse so profesionalke, z visokim standardom odnosa do človeka in do dela. To meni osebno veliko pomeni. Pomagajo mi, kolikor le lahko, da se ujamem v ritem Menopavze."

 

O predstavi:

Štiri ženske v »fantastičnih« letih se znajdejo na razprodaji damskega perila. Dame, ki na videz nimajo nič skupnega, razen čipkastega nedrčka, povezuje tisto neprijetno obdobje na M, ki ga spremljajo izguba spomina, navali vročice, nočno potenje, gubice, neustavljiva želja po čokoladi, ne dovolj seksa, preveč seksa in še mnogo, mnogo drugih spremljajočih simptomov – z eno besedo menopavza! Brez dlake na jeziku in pospremljeno z nešteto humornimi prigodami bodo o njej spregovorile velika dama slovenske glasbe Helena Blagne v vlogi z nadzorom obsedene in neutrudne poslovne ženske, Salome kot privlačna, a plehka zvezda iz žajfnic, Zvezdana Mlakar/Damjana Golavšek v vlogi naivne in neopazne gospodinje iz Horjula ter Urška Vučak Markež kot flegmatična, topla in igriva zagovornica zdravega načina življenja.
 
Muzikal o dramatičnosti menopavze spremljajo hiti iz 70-ih, 80-ih in 90-ih let, ki ženske poznavalke, nedvomno pa tudi marsikaterega pripadnika močnejšega spola, dvignejo na noge. Prigode sestrske druščine razjasnijo številne dvome tako moškim kot tudi mladini glede svojih mam, babic, žen, sester in prijateljic.
 
Zabavno, polno samoironije, predvsem pa neskončno sproščeno predstavo, ki je bila ustvarjena po knjižni uspešnici Jeanie Linders, je mojstrsko prevedla Desa Muck, režirsko taktirko pa je prevzela Nina Kleflin, režiserka iz Hrvaške, ki se podpisuje tudi pod režijo prihajajoče komedije Špas teatra Seks nasveti od A do Ž.
 
Rahlo predrugačena zasedba se bo prvič skupaj predstavila 20. marca v Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto.
 
                                     


 

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK