Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart
Javsnik400x550plakat

Optimist

Predstava govori o izkušnjah slehernika, ki se je rodil v Jugoslaviji, odraščal v Sloveniji in se naposled znašel na trgu delovne sile, imenovanem Evropa.

Fb Tw Ig

Prihajajoče predstave


Poglej vse »

Igralci

Matjaž Javšnik

Vsebina

Spremljamo ga na poti od komunizma do kapitalizma, ki je tlakovana z Gavrilovičevo pašteto, Kraš napolitankami, čevapi, potico, Vegeto, Gorenje aparati, Zastavo 101 in Jugom, Kurirčkovo pošto, Titovo stafeto, JNA, počitnicami v sindikalnih domovih na Jadranski obali, refrenom Džuli, ki je ostal v ušesu vse do danes, švercanjem kave in riža iz Avstrije, kavbojk iz Ponte Rosa, navijanjem za Bojana Križaja, obisk OI v Sarajevu, v osamosvojitveni vojni, inflaciji, certifikatom, denacionalizaciji, divji privatizaciji, menjavam strank na oblasti, čudo imenovano Janica Kostelič, sanjskim igram slovenske nogometne reprezentance, tajkunom, stečajem, Patrii, zlatemu Kozmosu in neminljivi slovenski lastnosti – fovšiji.

Vabljeni v vrtiljak srečnih, razburljivih ter komičnih zgodb in nezgod, nekoga, ki je bil in ostal – OPTIMIST!

Galerija

  • Optimist 1
  • Optimist 2
  • Optimist 4
  • Optimist 5

Ustvarjalci predstave

Režija: Matjaž Javšnik

Ostale informacije

Premiera: 21. november 2009, Krka

Število ponovitev: 72
Število obiskovalcev: 19.942
Trajanje predstave: 1 uro 20 minut (brez odmora)


Mnenja

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK