Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart
Spas zenska plakatek 400x560 v6

ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke

Izrazito ženska vsebina predstave.

Fb Tw Ig

ŽELITE POPUSTE ZA TO PREDSTAVO?  BITI OBVEŠČENI O TERMINIH? KLIKNITE IN SE PRIJAVITE!


Igralci

Katarina %c4%8das
Katarina Čas
Profilna nbg 400x400
Nataša Barbara Gračner
Profilna desa 400x400
Desa Muck
Profilna vesna 400x400
Vesna Pernarčič
Profilna sasa 400x400
Saša Pavlin Stošić

Vsebina

S ponosom predstavljamo predstavo, ki bo nasmejala, segla v srce in polepšala življenje marsikateri ženski.

Svetovna uspešnica z originalnim naslovom Love, Loss and What I Wore je nastala po knjižni uspešnici Ilene Beckerman in kmalu, kot poklon vsem ženskam, postala velik gledališki hit. Napisali sta jo Delia Ephron in Nora Ephron (trikratna nominiranka za oskarja), podpisana pod največje filmske uspešnice: Romanca v Seattlu, Čaka te pošta, Ko je Harry srečal Sally, Julie & Julia ter mnogo drugih.

Kot povsod po svetu, v predstavi znana ženska igralska imena berejo in interpretirajo zgodbe iz knjižne uspešnice ene glavnih junakinj - Gine: “…potem je moj dnevnik nekdo pokazal enemu založniku, mislila sem, kdo bo to sploh kupil, preveč osebno je, ampak so jo izdali in izkazalo se je, da je vsebina tudi za druge ljudi osebna.”

Preberite odlične odzive gledalcev

Prisluhnite zgodbam prijateljic o 'pravem času', poroki, ločitvi, do tega, da postaneš babica in ducat drugim – vse nas učijo, kako se oblikuje ŽENSKA. Čisti užitek.

Zgodb je več: ‘mamini nasveti v mladosti’, 'agonije nakupa modrčka', črna/bela 'katastrofa v garderobi', 'omara', 'debela/suha', ‘fantje in možje” in priljubljena 'sovražim torbico'. Nekaj je gotovo - všeč vam bo prav vsaka!

Ženske zgodbe so zabavne. Življenjske. Resnične.

V sebi nosijo smeh, veselja, ljubezni, tudi solz, tolažbe in objemov… Prav nič niso žensko pristranske, ampak osvežujoče realne in brutalno iskrene. So tudi nežne in sočutne, močne, takšne kot ženske so - nepremagljive. Ker svojo moč vedno zgradijo na vztrajnosti in milini.

Moški, očetje, ljubimci, možje - lahko pridejo in odidejo, a obleka je za vedno! Tudi če ne morete več zlesti vanjo.

»To je večer, ki gre neposredno v srce, dušo in nečimrnost vsake ženske, mlade ali stare.«  Liz Smith, angleška igralka, MBE

 

Torbica, bela srajca, obleka ob prvem poljubu, obleka za prvič, visoke pete, maturantska obleka, obleka, s katero sem odšla v porodnišnico, obleka, ki jo imam najrajši, a je tudi na roko več ne spravim, pogrebna obleka, scufane kavbojke, ki jih je mama že večkrat vrgla v smeti, moja 'little black dress', poročna obleka, modrček, ki sem ga dobila ob mazektomiji, push-up modrček, rdeče spodnje perilo, karirast plašč za posebne priložnosti... vsaka presneto živ spomin!

Spominov, ki jih v občinstvu sprosti predstava, je ogromno! Za milijone žensk obleke niso le "pokrivala", temveč pot skozi življenje, način za reševanje težav in osebni pogled na svet.

Za vse izjemne ženske: za prijateljice, mame, sestre, tete, sosede, babice…

 

Oglejte si kratek posnetek ameriške predstave

Svetovna uspešnica brez primere! Očarljivo življenjska.
Udarno gledališko predstavo, v katero se zaljubi vsaka ženska, sta po knjižni uspešnici LOVE, LOSS AND WHAT I WORE Ilene Beckerman spisali sestri, izjemni pisateljici Nora Ephron in Delia Ephron - sami ali v tandemu sta 'zakrivili' velike filmske uspešnice: Julie&Julia z Maryl Streep, Ko je Harry srečal Sally  z Meg Ryan in Billie Crystalom, Romanco v Seattlu in Čaka te pošta  s Tom Hanksom in Meg Ryan, Michaela  z Johnom Travolto in mnoge druge.


Svetovno znane igralke, ki so sodelovale pri predstavi:
Na gledaliških odrih na Broadwayu in West Endu so v predstavi zaigrala zvezdniška imena Hollywooda:  Mia Farrow, Rosie O'Donell, Brooke Shields, Doris Roberts, Rita Willson, America Ferrera, Tyne Daly, Christine Baranski, Debi Mazar, Kelly Bishop in druge… Vsaka ženska je edinstvena zgodba zase!

Predstava je prejela številne nagrade: Broadway World's Theatre Fans' Choice Award: Best-Off-Broadway 2010, nagrado Broadway.com: Najljubša nova Off-Broadway predstava 2010 po mnenju občinstva, ugledno gledališko nagrado Drama Desk Awards za doživetja v gledališču, ki jo podeljujejo v New Yorku, igralki Rosie O'Donnell in Tyne Daly pa sta bili nominirani za izjemno gledališko uprizoritev in nagrado Drama League Awards.

 

Za spletno predstavo smo se odločili z razlogom - preberite zakaj.

 

HVALA!  Z nakupom vstopnic podpirate kulturo, gledališče, igralce in druge soustvarjalce predstav.
Z nakupom vstopnic in ostalega darilnega programa omogočate tudi delovanje Špas teatra in obstoj številnih delovnih mest. Najlepša hvala. Vaš Špas teater, z vami že 23 let.

 

 

Galerija

  • Foto %284%29

Ustvarjalci predstave

Avtorica: Nora in Delia Ephron

Prevod: Deja Crnovič

Priredba: Eva Mahkovic

Režija: Tijana Zinajić

Scenografija: Žiga Flajnik

Produkcija posnetka: Warehouse Collective
 
Režija posnetka / DOP: Luka Furlan

Tekst je napisan na podlagi knjige Ilene Beckerman

Original Off-Broadway Production Produced by Daryl Roth

Predstava je nastala na pobudo spletnega portala Nepremagljiva.si

Ostale informacije

Prva spletna ponovitev: 7. marec ob 19.00

Traja: 1 uro 10 min

 

 

Cene vstopnic

Redna cena vstopnice od 23 € do 25 €

Špasno poletje: cena vstopnice 25 €,

Popustov do nadaljnega ne priznavamo.

 

Cenik vstopnic velja od 20.5.2021


Mnenja

  • Barvo....super predstava, končno ena ki ni nič štekala.
    - Tina
  • Bila je odlična predstava še tako naprej
    - Vojko

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK