Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Nataška Ralijan

Dramska igralka Nataša Tič Ralijan se je rodila 1965 v Piranu. Po osnovni šoli je končala srednjo administrativno šolo in se za nekaj časa kot tipkarica zaposlila v Cestnem podjetju Koper. Nato se je preselila v Ljubljano in prvo leto študirala na Visoki upravni šoli, nato pa se prepisala na AGRFT. Z gledališčem se do tega trenutka pravzaprav ni dosti srečevala. Najprej se je pojavila na filmskem platnu in šele nato na odrskih deskah. Z igranjem je pričela v neinstitucionalnem gledališče Ane Monro, pozneje je bila dolgoletna članica ansambla SNG Drama Ljubljana, v zadnjem letu je postala članica ansambla MGL. Ustvarila je približno 70 radijskih, približno 30 gledaliških in več kot 10 televizijskih in filmskih vlog.
 
Nataše se spomnimo iz oddaj Spet doma in TV Poper, največjo medijsko prepoznavnost pa ji je prinesla Ana Liza. Zanjo je prejela viktorja za posebne dosežke Akademije Viktor ter številne nagrade občinstva. Dvakrat je bila Slovenka leta po izboru bralcev Nedela, leta 2005 pa med Janinimi nominirankami za Slovenko leta. Leta 2005 je bila izbrana za vitezinjo dobre volje (med doslej izbranimi vitezi edina vitezinja!). Novembra 2004 je prejela nagrado Franeta Milčinskega Ježka, ki jo podeljuje svet RTV Slovenija za izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha. Istega leta je bila osebnost leta na Radiu Orion. Prejela je Borštnikovo nagrado za mlado igralko, bila Stopova igralka leta, leta 1991 pa je bila nagrajena s Severjevo nagrado za diplomsko vlogo v drami Življenje podeželskih plejbojev.
 
(Vir: Sigledal)
Ralijan 400x400
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK