Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Urška Vučak Markež

Ob šolanju se je ves čas ukvarjala z igralstvom, tako je že več let prepoznavna predvsem kot filmska in gledališka igralka. Sprva se je z igralstvom srečala že v okviru dramskega krožka v osnovni šoli in z njim nadaljevala v srednji šoli, ko se je v ptujskem gledališču pridružila gledališkima skupinama pod mentorstvom gledališke pedagoginje Branke Bezeljak.
 Svojo poklicno igralsko pot je pričela v Mestnem gledališču Ptuj, kjer je igrala v predstavah Nagon (2001), Micka (2006), Ovinek 2 (2008), Prava baba (2010) in Oj, čudežni zaboj (2011).
Več vlog je odigrala tudi na televiziji, in sicer v serijah Naša mala klinika, Lepo je biti sosed, Čista desetka, Ena žlahtna štorija in Da, dragi, da draga. Prav tako je igrala nekaj manjših vlog v različnih filmih, med drugim v kratkem igranem filmu Mirana Zupaniča Made in Slovenija.
Njeno igranje je bilo tudi nagrajeno, in sicer je za vlogo Venere v Psihi Emila Filipčiča prejela zlato Linhartovo značko, najvišje priznanje za izjemne igralske dosežke ljubiteljskih igralcev.
Ob igranju v gledališču in na televiziji vodi tudi različne prireditve in proslave ter na prireditvah deluje kot moderatorka in animatorka.
Urska400x400