Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Urška Vučak Markež

Ob šolanju se je ves čas ukvarjala z igralstvom, tako je že več let prepoznavna predvsem kot filmska in gledališka igralka. Sprva se je z igralstvom srečala že v okviru dramskega krožka v osnovni šoli in z njim nadaljevala v srednji šoli, ko se je v ptujskem gledališču pridružila gledališkima skupinama pod mentorstvom gledališke pedagoginje Branke Bezeljak.
 Svojo poklicno igralsko pot je pričela v Mestnem gledališču Ptuj, kjer je igrala v predstavah Nagon (2001), Micka (2006), Ovinek 2 (2008), Prava baba (2010) in Oj, čudežni zaboj (2011).
Več vlog je odigrala tudi na televiziji, in sicer v serijah Naša mala klinika, Lepo je biti sosed, Čista desetka, Ena žlahtna štorija in Da, dragi, da draga. Prav tako je igrala nekaj manjših vlog v različnih filmih, med drugim v kratkem igranem filmu Mirana Zupaniča Made in Slovenija.
Njeno igranje je bilo tudi nagrajeno, in sicer je za vlogo Venere v Psihi Emila Filipčiča prejela zlato Linhartovo značko, najvišje priznanje za izjemne igralske dosežke ljubiteljskih igralcev.
Ob igranju v gledališču in na televiziji vodi tudi različne prireditve in proslave ter na prireditvah deluje kot moderatorka in animatorka.
Urska400x400
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK