Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

ŽENSKA; ljubezni, izgube, obleke jubilejna predstava

50-tka v ŠPAS TEATRU  
ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke

Petdeseta je nekaj posebnega.
Petdeseto si zapomniš.
Petdeseta ima sporočilo.
Že petdeseta PREMIERA Špas teatra bo 11.11.21!

V 24 letih ustvarjanja smo uprizorili že 50 predstav in jubilejna petdeseta je 'special' - drugačna od drugih, a z duhovito noto zvesta poslanstvu Špas teatra – prinašati ljudem najboljše razpoloženje in nasmejati obraz.  

Gledališka predstava ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke ni komedija, ni satira, ni poetična drama, ni romanca, niti zgodba o minulem času – je VSE to v eni predstavi ⇒ INTIMNA KOLEKCIJA ZGODB in spominov, ki niso zgolj lepi, nostalgični, žalostni, veseli, otožni, prijetni -  so predvsem življenjski, resnični in čustveni.

Moški, očetje, ljubimci, možje - lahko pridejo in odidejo, a obleka je za vedno! Tudi če ne morete več zlesti vanjo!

Junakinje predstave, petorica izjemnih igralk in žensk: Mojca Funkl, Nataša Barbara Gračner, Desa Muck, Vesna Pernarčič in Saša Pavlin Stošić se v retrospektivi, skozi obleke, ki so jih nosile, spomnijo niza najbolj pomembnih zgodb iz svojega življenja. V zgodbah nastopajo enkrat kot mame, drugič kot hčere, sestre, tete, prijateljice… zgodb je več, a dotakne se vas prav vsaka. Preberite več o predstavi

50-ta 'special' je predstava ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke – ker v življenju ni naključij!

Besedilo predstave je že nekaj časa čakalo v predalu mize naše Urške Alič, direktorice Špas teatra, čakalo na posebno priložnost. Predstava je namreč samosvoja, drugačna. Po žensko te osvoji iz nepričakovane smeri, iz zasede. Čustvena je in iskrena. Zato je tudi izbrana za petdeseto, jubilejno.

V 24 letih delovanja Špas teatra smo ustvarili že neverjetnih 50 lastnih predstav! To ni malo, to res ni malo! Tolikokrat smo že zbirali ideje in vtise ter šteli ure v razmišljanju, katera predstava bo občinstvu najbolj všečna. 50-krat smo začeli zgodbo pri A in jo pripeljali do Ž – od ideje, do premiere. Vsaj tolikokrat smo na tej poti izbirali režiserje, igralke, igralce, sceno, kostume, glasbo, naslove predstav, fotografe. Dolga pot je za nami, ampak čudovita!

S 50. predstavo smo želeli stotero zgodb ŠPAS TEATRA združiti v eni sami. Izbrati posebno predstavo za posebno priložnost. Žensko, kot so v 50-ih letih v Hollywoodu žarele ženske, dive kot so Marilyn Monroe, Grace Kelly, Elisabeth Taylor, Ava Gardner…

Urška o Špas produkcijah namreč razmišlja že mesece, celo leta prej … saj je vsaka predstava zanjo kot otrok, ki ga imaš neskončno rad, vsakega na svoj unikaten način. Enako vzljubiš tudi vsako predstavo. Najprej jo skrbno vodiš do odra in prve uprizoritve, nato skozi življenje do poslovilne. Predstave so življenje v malem.

Urškin izbor predstave ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke tako ni naključje.

Predstava je zelo osebna, ranljiva, iskrena, čustvena in polna zaupanja, da je vse prav točno tako, kot je.  

Dobrodošli v naše gledališče!

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK