Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart
Cvj spas 400x560

Cvetje v jeseni

Izvirni slovenski muzikal se poslavlja

Fb Tw Ig

Prihajajoče predstave


Poglej vse »

Igralci

Matjaž Robavs, Nina Pušlar, Jure Ivanušič, Maja Martina Merljak, Alenka Kozolc Gregurić, Domen Križaj, Marjan Bunič in drugi

Vsebina

Idilična kmečka povest Cvetje v jeseni avtorja Ivana Tavčarja je najbolj znana ljubezenska zgodba v slovenski književnosti, velja pa tudi za eno najlepših. Ni boljšega kot začeti z brezčasno literarno podlago, ki je idealen material za muzikal, saj vsebuje vse potrebne prvine kot so ljubezenska zgodba med Janezom in Meto, zabavljaška zgodba sluge Danijela in dekle Lize, karakter zavisti, veselja, upanja, skratka vse kar vedno močno vpliva na publiko. Cvetje v jeseni je brezčasna zgodba in kot taka aktualna še danes. Nekateri deli, ki pozivajo na slovensko narodno zavest in vsenarodno slogo, so dandanes še bolj pereči.

Združiti sporočilnost zgodbe, čustveni naboj in kreativnost slovenskih avtorjev v obliki, ki se lahko najbolj približa čimvečjemu občinstvu je bil naš izziv, ki ga lahko izpolni kvaliteten muzikal z avtorskimi uspešnicami, z novimi in znanimi obrazi ter najboljšimi vokali slovenske glasbene scene. Cvetje v jeseni vsebuje več kot 20 pesmi, od tega jih je velika večina povsem novih, svežih in avtorskih, nekatere pa povzete iz naših slovenskih narodnih običajev.

Od premiere, septembra 2014, do letos je muzikal Cvetje v jeseni doživel kar 160 ponovitev in po petih letih aktivnega igranja so se ustvarjalci odločili za poslovilno turnejo. Cvetje v jeseni se vrača tudi v Mengeš, kjer se bo 3. aprila publiki Špasteatra predstavil v svoji najboljši izdaji. Vljudno vabljeni!

Galerija

  • 6x2a4734 f

Ustvarjalci predstave

Režija: Vojko Anzeljc

Skladatelj: Matjaž Vlašič

Avtor libreta in dramskega besedila: Janez Usenik

Orkestrator: Anže Rozman

Koreografija: Miha Krušič

Izvršni producent: Gorazd Slak

Ostale informacije

Premiera: september 2014

Cene vstopnic

Kulturni dom Mengeš: 27 € - 25 € - 23 €

Družinske vstopnice (3+1) je 75 € , velja za II. prostor.

podrobnosti o prodaji vstopnic


Mnenja


  • Prečudovito, vse, petje, igra, scena, glasba!!!
    Vse čestitke celotni ekipi.
    - Krško

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK