Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart
400x560 dance amore %c5%a1pas pl

Dance Amore - Zapleši Ljubezen

Plesni spektakel v izvedbi priznanih slovenskih in tujih plesalcev kot so Jurij Batagelj, Jagoda Batagelj in drugi

Fb Tw Ig

ŽELITE POPUSTE ZA TO PREDSTAVO?  BITI OBVEŠČENI O TERMINIH? KLIKNITE IN SE PRIJAVITE!


Prihajajoče predstave


Poglej vse »

Igralci

Andrej Škufca, Gordana Grandošek Whiddon, Jurij Batagelj, Jagoda Batagelj, Matej Krajcer, Orsolya Toth, Jernej Brenholc, Danjela Podgornik Pekič, Bojan Fesel, Nina Gerič, Ana Jurenec, Aljoša Möderndorfer, Jan Marolt, Petra Ravbar, Tjaša Žibert, Karin Putrih, Andraž Grulja, Zala Smolnikar in Domen Valič

Vsebina

Družba priznanih slovenskih plesalcev latinskoameriških in standardnih plesov pod vodstvom Jurija Batagelja je ustvarila enkraten plesni, umetniški dogodek. Ustvarjalci so združili moči ter postavili paleto latinskoameriških in standardnih plesov na gledališke odre v obliki navdihujoče plesne predstave The 50's Show, katere nepozabna in čudežna zgodba do tedaj še ni bila povedana.

Plesna zgodba bo gledalcem postregla s samimi presežniki: od razgibane scenografske podobe, prek glamuroznih kostumov, do ubranih plesnih korakov ter koreografij izvirne plesne zasedbe, ki se ji bo pridružilo še več plesnih prijateljev, tudi iz modernega plesa, jazza in hip-hopa.

Umetniški vtis bosta nadgradila mlada in nadarjena vokalistka Zala Smolnikar v vlogi pretkane jazzovske pevke ter očarljivi pripovedovalec Domen Valič.

Celotna zasedba vas bo popeljala v zgodbo plesnega spektakla pod novim imenom Dance Amore, Zapleši ljubezen!.

Dogajalna kulisa Veliko jabolko; mesto preporoda in velikih priložnosti. Piše se leto 1947. Svet se ponovno optimistično prebuja in obrobje Brooklyna še nikoli ni bilo tako živahno. Zgolj 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz newyorške soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V vrelišču ustvarjalnega daru se srečujejo posamezniki iz različnega okolja, pestrih usmeritev in narodnosti, s skupno vizijo: z ljubeznijo do življenja ustvariti boljši jutri. Vpeti v hitro se spreminjajoče okoliščine se srečujejo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec čutenj in spletajo plesno pripoved. Žarometi zažarijo, ulice se prebudijo in zgodbe plesnih junakov oživijo skupaj z njimi.

V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami drugih modernih plesnih zvrsti, začinjenih z zapeljivim vokalom, ki gledalca vabi v razburkani svet nasprotujočih si čustev in buri njegovo domišlijo. V zraku je čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora in humor živahnih uličnih likov.

Predstava prikazuje paleto vseh desetih latinskoameriških in standardnih plesov z atraktivnimi koraki žgočega argentinskega tanga, umazane salse in energičnega swinga.

Tudi vas bodo zasrbele pete!

 

 

Galerija

  • Danceamora %c5%a1pasteater7
  • Danceamore %c5%a1pasteater1
  • Danceamore %c5%a1pasteater2
  • Danceamore %c5%a1pasteater4
  • Danceamore %c5%a1pasteater5
  • Danceamore %c5%a1pasteater6
  • Danceamore %c5%a1pasteater9
  • Danceamore %c5%a1pasteater10
  • Danceamore %c5%a1pasteater11

Ustvarjalci predstave

Pripoveduje: Domen Valič

Poje: Zala Smolnikar

Režiser: Jurij Batagelj

Pomočnik žirije: Bor Sojar Voglar

Lučni mojster: Klemen Krajnc

Producent: Agencija Gig

 

Ostale informacije

Traja: 1 ura 40 min

Cene vstopnic

Redne cene vstopnic:

Kulturni dom Mengeš: 25 € - 27 € - 29 €


Mnenja