Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Nagrade

Špas teater sodeluje na treh odmevnih gledaliških festivalih, Dnevi komedije, Teden slovenske drame in Borštnikovo srečanje.

Na festivalu Dnevi komedije v Celju smo “redni dobitniki”  žlahtnih nagrad, s strani strokovne žirije in občinstva. S predstavo Obuti maček smo bili povabljeni na Teden slovenske drame v Kranj in z Burko o jezičnem dohtarju na Borštnikovo srečanje.

2013

Viktorji

Špas teater z direktorico Urško Alič  je prejel Viktorja za posebne dosežke! Z razlago Akademije Viktor: Viktorja za posebne dosežke dobita: Urška Alič in njen Špas teater za popularizacijo gledališča, kulture in dobrodelnosti.

2012

Dnevi komedije 2012, v Celju

 • 39 stopnic je na dnevih komedije prejela nagrado strokovne žirije in postala žlahtna komedija leta
 • Jaša Jamnik je kot režiser 39 stopnic prejel nagrado žlahtni režiser

2007

Dnevi komedije 2007, v Celju

 • žlahtna komedijantka na dnevih komedije Vesna Pernarčič – Žunič. Vesna Pernarčič – Žunić je naslov žlahtne komedijantke prejela za vlogo Julije, Amme in Lokrecije v komediji E. Kishon: Bil je škrjanec, v produkciji Špas teatra.
 • tretja po izboru občinstva je v l.2007 komedija E. Kishon: Bil je škrjanec.

2005

Dnevi komedije 2005, v Celju (14.01.05 – 06.02.05)

 • Najbolj žlahtna komedija po oceni občinstva je postala predstava Funny Money v izvedbi Špas teatra Mengeš z oceno 4,7059.

34. Teden slovenske drame, v Kranju (09.03.04 – 20.03.04)

 • V tekmovalni program Tedna slovenske drame se je uvrstila predstava Andreja Rozmana Roze Obuti maček, v režiji Vita Tauferja.

39. Borštnikovo srečanje, v Mariboru (15.10.04 – 28.10.04)

 • V spremljevalni program Borštnikovega srečanja se je uvrstila predstava neznanega avtorja Burka o jezičnem dohtarju, v režiji Vita Tauferja.

2004

Dnevi komedije 2004, v Celju (30.01.04 – 22.02.04)

 • Žlahtna komedija festivala Burka o jezičnem dohtarju. Obrazložitev: Zaradi izjemne gledališke dinamike, učinkovite odrske interpretacije s psihoanalitičnimi prijemi, ki so vse arhetipske situacije aktualizirali ter na najžlahtnejši komedijski način prenesli v sodobno družbo, kjer se gledalec z lahkoto poistoveti s tem ali onim »slovenskim« karakterjem.
 • Žlahtni režiser festivala Vito Taufer. Za režijo v komedijah »Ivona – princesa Burgundije« v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in »Burka o jezičnem dohtarju« v izvedbi Špas teatra iz Mengša. Obrazložitev: Za načelen, strukturalističen pristop k režiji gledališke komedije, s čimer ne odstopi od značilnih »tauferjevskih« prijemov; komedijo pa s prefinjeno natančnostjo in dozirano humornostjo umesti v prostor in čas.
 • Žlahtni komedijanti festivala Matjaž Javšnik, Ivan Godnič, Uroš Smolej in Robert Prebil. Za vse zasedbe vlog v predstavi »Burka o jezičnem dohtarju«. Obrazložitev: Za perfekcionistično interpretacijo, vrhunskost humorja, dinamiko in motiviranost, ki krasijo najbolj žlahtne umetniške kolektive.

2002

Dnevi komedije 2002, v Celju (25.01.02 – 17.02.02)

 • Najboljša komedija festivala po izboru občinstva Stevardese pristajajo. Obrazložitev: Najvišjo povprečno oceno občinstva (4,7853) in naziv žlahtne komedije je dobila predstava Stevardese pristajajo avtorja Marca Camolettija v izvedbi Špas teatra iz Mengša.
 • Žlahtna komedijantka festivala Ljerka Belak. Ljerka Belak je prejela naslov žlahtne komedijantke za vlogo služkinje Berte v predstavi »Stevardese pristajajo«. Obrazložitev: Njena Berta je stvarno sprijaznjena, pa obenem dobrodušno zgrožena nad moralnim stanjem stvari v hiši, svoje komične prebliske tempira v natanko pravem trenutku in brez prehajanja mere, vnemar iščoč »služkinje vredno življenje«, ki pa ga naposled tudi najde.

2000

Dnevi komedije 2000, v Celju ( 28.01.00 – 20.02.00)

 • Najboljša komedija festivala po izboru občinstva Balkanski špijon
 • Žlahtni komedijant festivala Boris Cavazza. Boris Cavazza je prejel naslov žlahtnega komedijanta za vlogo Ilije v predstavi »Balkanski špijon«.
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK